de Rycke Gebroeders Kieldrecht

1 oktober 2022

In voorbereiding op een grote opdracht waren we al geruime tijd in gesprek omdat er een breed scala aan eisen gesteld werd. Als (zeer aangename) verrassing kregen we plots de opdracht van de Rycke Gebroeders om de betoncentrale in Kieldrecht (haven Antwerpen) om te bouwen naar DornerBatch. De centrale moest zo snel mogelijk omgebouwd worden; dat hebben we gerealiseerd binnen 5 weken. De nieuwe gebruikers waren direct tevreden met en bedreven in de bediening van de sturing.

Holcim Landgraaf

12 september 2022

In opdracht van Dorner Electronic hebben we de besturing van Holcim Landgraaf omgebouwd naar DornerBatch. Het was wel even wennen voor de operators omdat men moest omdenken van een maatwerk besturing naar een standaard besturing. 'Heimwee' naar hoe het was werd duidelijk in iedere uitleg hoe de nieuwe besturing bediend moet worden. Verder waren er nog enkele interne uitdagingen, zoals we die kennen van dergelijke grote organisaties, maar uiteindelijk loopt de productie zoals we dat gewend zijn.

L. Janssens Rumst

1 mei 2022

Het kon niet langer meer duren! Na 18 jaar trouwe dienst, werkte de PC van de sturing niet meer betrouwbaar. L. Janssens had een nieuwe besturing nodig. Op 2 maart 2022 werd een DornerBatch besteld. Om geen productieverlies te lijden, hebben we aangeboden om de besturing in het weekend van Hemelvaart om te bouwen. Met hulp van de ervaren operator Moh en de flexibiliteit van Johan Similon liep alles op rolletjes. 's Maandags konden we 'gewoon' produceren.

Trans Beton Planningssysteem

1 januari 2022

Een hele grote ombouw met grote gevolgen: het vervangen van het oude planningssysteem DornerDispo 7 naar DornerOptimize. Volledig nieuwe hardware en software.

Heijmans

20 juli 2021

Na enige vertraging gaat de nieuwe mobiele betoncentrale van Heijmans, opgesteld pal naast de 'Kaagbaan' op Schiphol, live. Dit is alweer de vierde DornerBatch die Heijmans in inzet heeft en wat voor één: met een 4 kuubs menger produceert men meer dan 200 m3 per uur!

Voets Langeraap Beton

11 juni 2021

Op de dag af, exact 9,5 jaar na de inbedrijfstelling van de eerste besturing van Dorner installeren we bij Voets Langeraap Beton de volgende generatie besturing van Dorner, DornerBatch. Voets Langeraap heeft veel mechanisch en elektrisch werk zelf uitgevoerd. Door het bijbouwen van een nieuwe weger voor grind, kan er nu via halfnat geproduceerd worden. Door deze ingrepen wordt de capaciteit van de centrale bijna verdubbeld.

Ineda

1 februari 2021

Even iets minder beton maar gerookte worsten en koekjes! Sinds begin februari bouwt Wires (engineering, kastenbouw, bekabeling) mee aan de automatisering door Ineda van het oppakken van gerookte worsten die in dozen verpakt worden en het vullen van koekjes die uit de oven komen en voorzien worden van een lekker laagje creme en diverse 'versieringen' zoals "Smarties" en "Discodip" korrels zoals we dat kennen van softijsjes. In plaats van cilinders van 50 centimeter sturen we nu cilinders van 5 centimeter aan en moet alles aan de strenge normen voor de voedselketen voldoen.

Trans-Beton N.V. Lokeren

22 januari 2021

EINDELIJK is de betoncentrale van Trans Beton Trans-Beton N.V. te Lokeren in bedrijf gesteld! Er lagen meerdere redenen ten grondslag aan de 'vertraging' voor het aanpassen, opbouwen, aanpassen, installeren, aanpassen, bekabelen, aanpassen, besturing implementeren, aanpassen en in bedrijf stellen van de centrale. Maar wat is het een mooi 'ding' geworden.

Stadsbader Supermobiel

15 juni 2020

Na enkele DornerBatch geleverd te hebben voor Stadsbader in Kallo en Zaventem maakt Stadsbader weer deel uit van een groot wegenbouwproject rond Antwerpen, de Oosterweelverbinding. De centrale die Stadsbader in 2011 uitrustte met een DornerControl en op locatie staat, krijgt 'gezelschap' van een supermobiele centrale naar eigen ontwerp, die bedoeld is om 120m3/uur te produceren en bestuurd wordt door een DornerBatch van de nieuwste versie. Bedoeling van deze supermobiliteit is om de centrale binnen 1 (één!) dag te kunnen verplaatsen en weer in productie te kunnen nemen. Bediening van deze centrale is via een speciale App(licatie) van Dorner mogelijk vanuit de laadschop.

EFKO BETON

27 februari 2020

Efkobeton.nl besloot medio 2019 om hun "doseerbesturing"te vervangen en in zee te gaan met Wires Consulting / Dorner Electronic. In juli 2019 werd de opdracht verstrekt en in goed overleg werd de elektrische installateur gekozen. Na de ombouw van het elektrische gedeelte in december werd de besturing in januari 2020 geïnstalleerd en in bedrijf gesteld. Nu een kleine 2 maanden verder kunt u via deze link Efkobeton.nl lezen wat Efko op dit moment al ervaart.

WIRES CONSULTING

31 december 2019

We gaan van 2020 een mooi jaar maken! Op de laatste dag van 2019 kregen we weer een toezegging voor 3 nieuwe besturingen van het type DornerBatch. Dit naast de al in juli 2019 verleende opdracht van Efkobeton.nl maakt dat we de Benelux weer meer bekend maken met Dorner Electronic en Wires Consulting.

LEVVEL

1 juli 2019

Direct na de inbedrijfstelling van Mols Arendonk is de inbedrijfstelling van de nieuwe betoncentrale voor LEVVEL van start gegaan. Na enkele dagen elektrische testen met de monteurs van Stetter en na de ijking door Reek Weegtechniek Reek Weegtechniek.nl konden we de eerste proefmengsels maken. Na enkele charges kon al de juiste consistentie gemeten worden. Over enkele weken wordt ook de kubelbaan in bedrijf genomen en kan in augustus de productie echt van start gaan. Succes LEVVEL!

Mols Arendonk

1 juli 2019

Mols NV besloot begin 2019 om hun uit 2007 daterende DornerControl te vervangen door DornerBatch. Op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni is de besturing omgebouwd en op maandag 3 juni werd er weer geproduceerd. Ondertussen is ook de koppeling met de facturatie aangepast en werkend opgeleverd. We wensen Mols weer heel veel productieve uren en veel kubieke meters beton met hun moderne besturing.

Trans Beton Gent

18 februari 2019

Voor Trans Beton gaan we binnenkort besturing nummer 6 ZES(!) in bedrijf stellen. In Gent is zoveel werk te doen dat Trans Beton niet meer genoeg heeft aan 200 m3 / uur maar naar ruim 300 m3 / uur wil. Trans Beton 'zweert' bij het type besturing DornerControl waarmee exact op klantenwens gemaakt wordt hoe de gebruiker het wil hebben.

Wires in de Robotica: Pentarobotics

1 december2018

Sinds juni 2018 bouwt Wires Consulting mee aan robots van Pentarobotics die ervoor zorgen dat onze verpakte groenten netjes in onze winkels terecht komen.

DornerBatch 8 van 2018: Mobile Concrete Group

1 december2018

Voor MCG leveren Wires en Dorner binnen enkele weken na bestelling, een nieuwe besturing voor een project in Rotterdam. In januari 2019 wordt deze centrale in bedrijf gesteld.

DornerBatch 6 en 7 van 2018: de Rycke gebroeders

31 augustus 2018

En wéér voor de nieuwbouw van een sluis heeft Wires Consulting een besturing van Dorner Electronic geleverd. Kijkt u maar eens welk een project dit betreft: voor Nieuwe sluis Terneuzen wordt de beton geleverd door de Rycke Gebroeders. Samen met de mensen van VW Automation, het zoveelste project dat we realiseerden. We wensen het hele team van "Nieuwe sluis Terneuzen" veel succes bij de bouw ervan!

DornerBatch 5 van 2018: Stadsbader

17 maart 2018

Voor de grote werf op Vliegveld Zaventem heeft Stadsbader een nieuwe betoncentrale gekocht met een besturing van Dorner. Samen met de mensen van VW Automation en Stadsbader is deze 'speciale' centrale (vanwege de beperkt toegestane hoogte in verband met het vliegverkeer) ook weer binnen de gestelde tijd opgeleverd. De mensen van controle instantie Copro kregen 'waar voor hun geld': een mooi monster van de beton waarop zij het certificaat gaan afgeven. Stadsbader, van harte met dit resultaat!

DornerBatch 2,3 en 4 van 2018: Janssens & Zn

31 maart 2018

Janssens & Zn was één van de klanten die in oktober 2017 gelijk 3 stuks besturingen van het type DornerBatch bestelde. Half maart 2018 was het dan zover om de ombouw en inbedrijfstellingen te doen. Op tijd van 4 dagen hebben Jef Smits en Wim Schoeberichts de zogenaamde "Kleine" centrale (die eerst was uitgerust met een besturing van Sauter) omgebouwd en in bedrijf gesteld. Vanaf dag 1 had centralist Yves al in de gaten dat de centrale "nu echt gaat mee produceren" en dat de mixers dan ook weer sneller op weg konden naar de werven. Aansluitend werden de 2 besturingen (ouder type Dorner) omgebouwd; 2 stuks binnen 4 dagen weer operationeel!

DornerBatch 1 van 2018: Stadsbader

17 maart 2018

Stadsbader heeft voor hun centrale te Kallo enige tijd geleden gekozen voor een besturing van Dorner, DornerBatch zoals we vorig jaar kort voor de Kerst al berichtten. De ombouw heeft plaatsgevonden in de tweede week van maart, de mechanische en elektrische werkzaamheden heeft Stadsbader zelf uitgevoerd. De inbedrijfstelling van de besturing is door Wires Consulting gedaan in welgeteld 2 dagen! Complimenten aan alle mensen van Stadsbader die hierbij betrokken waren want alles was perfect voorbereid en aangesloten!

Oud en nieuw Nieuws

21 december 2017

Door omstandigheden heeft de webmaster van Wires een tijdje geen onderhoud kunnen verrichten aan de website. Met deze 'editie' proberen we de verloren tijd enigszins in te halen. Kijkt u maar eens naar onderstaande 5 verhalen. Ze vertellen de één na de ander wat de mensen van Wires Consulting in de laatste anderhalf jaar alles hebben gedaan... Wat nog in het verschiet ligt, willen we nu nog niet anders berichten dan dat 2018 het "Jaar van DornerBatch" wordt. Op tijd van enkele dagen hebben verschillende klanten 5 (VIJF!) besturingen van dit type besteld. Deze worden binnen nu en 2 maanden allemaal door Wires inbedrijf gesteld. Wie deze klanten zijn? Dat houden we nog even voor ons zelf! Een goede reden voor u om over enkele maanden onze website nog eens te bezoeken. Nu dit zo kort voor de feestdagen het geval weer is, wensen wij onze bezoekers, klanten, leveranciers en andere relaties heel fijne Kerstdagen, een goede jaarwisseling en heel veel geluk en gezondheid in 2018.

Gebroeders de Rycke

31 juli 2016

De in 2012 in bedrijf gestelde betoncentrale van Gebroeders de Rycke was 'klaar'met het project Waaslandsluis en was toe aan een nieuwe uitdaging. Nu werd deze betoncentrale op een ponton (!) opgebouwd waarbij de besturing moest worden aangepast. Het is zo dat men voor een project in het centrum van Antwerpen, de beton direct in de kaaimuren stort vanuit de betoncentrale. GEEN VERVOER DUS DOOR GROTE TRUCKMIXERS door het drukke verkeer in smalle straatjes! Een geweldig idee van Koen de Rycke. Hiervoor werd onder de uitloop van de (charge)menger een vrije val menger gemonteerd die op zijn beurt weer (in continu bedrijf) een betonpomp vulde. Met het idee van Wires Consulting om de vrije val menger in snelheid te regelen afhankelijk van een niveaumeting in de stortbak van de betonpomp, was met name mengmeester Patrick Hollanders heel erg blij. Hij hoeft nu alleen maar te controleren in plaats van urenlang achter elkaar de menger een beetje sneller, een beetje langzamer te regelen.

Dyckerhoff

31 januari 2017

Dorner Electronic is in Duitsland hofleverancier qua procesbesturingen aan Dyckerhoff. Aangezien Dyckerhoff-Basal in IJmuiden een groot project genaamd Openij maakt waarbij veel, heel veel beton nodig is, huurt Dyckerhoff-Basal een nieuwe mobiele betoncentrale van Dyckerhoff. In deze nieuwe betoncentrale was een nieuwe procesbesturing van het type DornerBatch geïntegreerd die door Wires in bedrijf moest worden gesteld. Een geweldig project!

E-max

1 oktober 2016

Via het ons bekende EMR komen we regelmatig bij E-Max over de vloer. Voor de technische dienst maken we nieuwe schema's, brengen we bestaande schema's weer op peil en zoeken we uit wat ontbreekt. Van dit alles maken we een fatsoenlijk schema pakket in Eplan zodat de TD erop vertrouwen kan dat wat op papier staat, ook in de praktijk te vinden is. Verder assisteren we soms in de ploegendienst als TD'er. Het produceren van aluminium halffabrikaat is een heel andere tak van sport dan beton maar heel erg interessant!

Stadsbader Puurs

31 juli 2016

De ervaringen van Stadsbader met onze totaalaanpak voor het maken van een besturing en de begeleiding en service nadat het project is opgeleverd, maakte dat men ook voor een nieuwe centrale te Puurs weer bij Wires Consulting en Dorner Electronic bestelde. Was het in 2011 een hypermobiele centrale voor de aanleg van een snelweg, nu betrof het een (wel mobiel!) betoncentrale voor een wat langere opstelling op het terrein van Deckx aan de Gansbroekstraat. Voor dit project werd voor het eerst samengewerkt met VW Automation uit Frasnes-Lez-Anvaing.

Xella

1 november 2015

Bij Xella in Landgraaf zocht men op heel korte termijn een engineer met kennis van Eplan P8 voor een intern project. Via een kennis vanuit een ander project werd Wires Consulting benaderd. Gedurende 1 maand hebben we de complete engineering uitgevoerd inclusief alle tekeningen, schema's en bestekken. Hiermee kon Xella op zoek naar buitenfirma's voor aanbesteding van het werk.

Awouters Beton

1 oktober 2015

Onze (Dorner en Wires) eerste sturing voor een betonwarenfabriek in de Benelux is een feit! Awouters maakt putten in allerlei maten en uitvoeringen. De consistentie van het aardvochtige beton luistert heel nauw: een litertje te veel of te weinig, merken de mensen in de productie direct. Dit is de reden dat Luc en (zoon) Martijn Awouters nauw betrokken zijn bij de instellingen in het programma voor de regeling van de waterhoeveelheid. Zij zijn natuurtalenten want kort na de inbedrijfstelling werden al goede producten gemaakt. Ondertussen hebben ze geheel zelfstandig ook de (tweede) menger in bedrijf genomen voor het produceren van deksels voor deze putten. We wensen Awouters veel plezier van onze besturing.

Trans Beton Roeselare

1 oktober 2015

En alweer Trans Beton! Nu weer in Roeselare en weer een grote verandering c.q. uitbreiding. Na de overname van Flexibeton door Trans Beton, was de capaciteit van de bestaande centrale niet meer toereikend. Na een tip van Wires Consulting zijn Marnix en Ingrid Devooght spoorslags naar Berlijn gereden en hebben daar een overbodig geworden centrale van Eurovia gekocht: een BHS centrale met 2 mengers van 4 kuub inhoud. Na de ombouw van de PLC door Cosman Elektriciteit uit Tielt, hebben we de besturing van Dorner Electronic binnen 3 dagen in bedrijf gesteld. Op naar de 240 kuub per uur.

Heijmans België / Heijmans 3

15 maart 2015

Na de verkoop van de derde centrale door Heijmans Nederland aan Heijmans België, is de derde DornerBatch in Bilzen actief. Als je ziet hoe snel en goed Ditsiano Natanni de instructies voor de bediening oppikt, geeft dat een uitermate goed gevoel over de eenvoud van DornerBatch en natuurlijk over de kwaliteiten van Ditsiano als operator. Hier in Bilzen worden binnenkort de klanten fluitend bediend met kwalitatief hoogwaardige producten.

J. Janssens & Zonen N.V.

1 augustus 2014

J. Janssens & Zonen N.V. wilde het opvoersysteem en het aantal bunkers voor aggregaten aanpassen. In augustus werd door UBO Engineering de mechanische installatie aangepast en de besturing door Dorner. Samen met de elektrische leverancier Heveco, werd door Wires de installatie in bedrijf genomen.

Heijmans België

12 mei 2014

Na Heijmans Nederland, is ook Heijmans België geïnfecteerd met het Dorner / Wires virus: Heijmans Infra. Samen met Jos Janssens werd de besturing van de mengcentrale vervangen door een gebruikte besturing van Dornermakelij. Op de facebookpagina van Wires Consulting vindt u vanaf nu ook vaker nieuws over Wires.

Inleenkrachten

december 2013 - april 2014

Tussen de projecten van Wires Consulting door, heeft Dorner Electronic, Wim Schoeberichts op basis van inleen, meerdere betoncentrales door heel Duitsland heen, in bedrijf laten nemen. Dit waren vooral installaties die betonwaren / prefabbeton produceren.Enkele namen: Lütkenhaus in Dülmen, Kreher Beton in Aschaffenburg, Vogelbau in Lahr (Schwarzwald) en Schreyer Schornsteine in Zeven. Wilt u meer weten over onze mogelijkheden voor uw toepassing, neemt u dan gerust contact op.

Heijmans 2

28 februari 2014

Spraken we in november van de eerste van drie besturingen die Wires Consulting ombouwde, nu eind februari draait de tweede centrale van Heijmans. De centrale met DornerBatch produceert nu samen met Mebin Maastricht voor de tunnel onder Maastricht door: De Groene Loper. In september verschijnt er ook nog een programma op TV Limburg waarin Heijmans en DornerBatch te zien zijn.

Heijmans

27 november 2013

Heijmans, met name Jeroen de Vrieze, was zeer gecharmeerd van de nieuwe besturing DornerBatch, die Dorner op de Bauma 2013 lanceerde. Binnen mum van tijd was de bestelling voor 3 besturingen rond en in november konden we de besturing dan eindelijk implementeren. Hoewel Henk Kuijpers even aan het nieuwe oppervlak moest wennen en de 'bekende' mogelijkheden nog niet direct van het begin aanwezig waren, werd er toch de tweede dag al 1500 kubieke meter geproduceerd.Zie hier een impressie van het bedieningsoppervlak van DornerBatch.

Trans Beton Gent

1 mei 2013

Sinds enkele dagen 'draait' de vestiging van Trans Beton in Gent ook haar kuubjes. Deze vestiging is de nieuwe en grootste betoncentrale van de in totaal 4 betoncentrales. Kort na de inbedrijfstelling meldde zich al de eerste afhaler en na de optimalisatie haalt deze centrale makkelijk 200 kuub per uur. Met een 4 kuubs menger en de mogelijkheid van een by-pass voor grind maakt men tot 8 kuub beton per charge.

Famenne Bétons

1 juli 2012

Mede dank zij een tip van Marcellin Jeurissen van Eco-Vision heeft Famenne Bétons producten van Dorner Electronic gekocht voor de automatisering van beide betoncentrales in Marche en Famenne en in Aisne! Verder komt er een dispatching systeem van de nieuwste versie. Kijk onder projecten voor de vorderingen.

Gebroeders de Rycke

1 februari 2012

De kogel is door de kerk; Gebroeders de Rycke heeft de opdracht voor het leveren van de benodigde beton voor de 'sluizen van Antwerpen', in het bijzonder de Waaslandsluis. Dankzij de relatie met Walter Goossens, heeft Traco Engineering de opdracht gekregen voor het bouwen van een mobiele betoncentrale. Dorner Electronic levert hiervoor natuurlijk weer de besturing!

Voets Langeraap Beton

11 november 2011

Om de dienstverlening nog meer te verbeteren en verder uit te breiden implementeert Voets Langeraap Beton een Dornerbesturing in hun betoncentrale te Velddriel. Er wordt op dit moment hard gewerkt om het geheel in december productiegereed en gecertificeerd te krijgen. Wij feliciteren Voets Langeraap Beton met hun goede keuze.

Trans Beton

15 september 2011

Met het oog op de toekomst heeft Trans Beton een centraal planningssysteem DornerDisposition I besteld. In 2012 wordt in Gent de vierde betoncentrale van Trans Beton in bedrijf genomen en voorafgaand aan dit feit, wilde Trans Beton hun truckmixers centraal plannen zodat tijd en kosten bespaard worden. DornerDisposition wordt in november 2011 in bedrijf gesteld. Bij projecten kunt u later meer lezen.

Betondag 2011

1 september 2011

Wires Consulting en Dorner Electronic nemen energiek deel aan de betondag op 17 november 2011! Komt u ons bezoeken? Wij tonen u daar hoe wij denken over automatisering van de betonindustrie.

NV D. Stadsbader

15 februari 2011

Voor de grote renovatie van de E17 tussen de Pinte en Moeskroen heeft Stadsbader een nieuwe mobiele betoncentrale gekocht met een Dornerbesturing van het type DornerSteuerung I. Binnenkort wordt deze opgesteld en inbedrijf gesteld langs de E17 ter hoogte van Zevergem.

Aclagro NV

15 december 2010

Aclagro NV heeft er enkele maanden geleden voor gekozen om de bestaande procesbesturing van de betoncentrale om te bouwen. Binnenkort komt er een moderne DornerSteuerung I die van alle gemakken voorzien is, aangesloten wordt op de administratieve systemen van Aclagro en voorbereid is op eventuele uitbreidingen van de (mechanische) installaties. Onder projecten ziet u binnenkort wat ervan geworden is.

Italmaster Belgium NV

16 maart 2010

Italmaster Belgium NV bouwt aan de toekomst en Wires Consulting bouwt mee. Met de levering en inbedrijfstelling van een afzakweger van het type B-SWA kan Italmaster nauwkeuriger en sneller zakken met kleurstof vullen. Hiermee worden vele van de mooi gekleurde producten gemaakt die overal in onze samenleving gebruikt worden.

The Scotts Company

10 november 2009

Stoelend op de kennis en ervaring van F&D Wägetechnik Waagenbau heeft Wires Consulting een bruto afzakweger geleverd aan The Scotts Company. Mede dankzij de goede samenwerking met de technische mensen van Scotts is de weger in mum van tijd gemonteerd en ijkwaardig opgeleverd.

Trans Beton

10 augustus 2009

Bij Trans Beton is altijd wel iets te doen. Wires Consulting en MO Construct hebben enkele wegers omgebouwd voor een hogere nauwkeurigheid, minder invloed door trillingen en het voorkomen van onderlinge beïnvloeding. Zo is de menger vergroot en hebben we het lossen van de menger verder geautomatiseerd om verstoppingen van de storttrechter in zijn geheel te voorkomen. Wilt u weten of Wires Consulting hierin ook voor u iets kan betekenen? Neemt u gerust contact met ons op.

Eplan

juli - oktober 2009

Dankzij een hele mooie engineeringsopdracht (met meer dan 1000 IO) zijn we nu in staat om uw electrische schema's in Eplan (5.70 of P8) uit te werken. In tijd van enkele maanden is onze kennis van Eplan in ruime mate toegenomen. Ook uw engineering op basis van Siemens S7 is nu bij ons in goede handen.

Prebeton Everaerts

27 februari 2009

Na ampele overweging heeft ook Yves Everaerts van Prebeton Everaerts gekozen voor de flexibele mogelijkheden van Dorner Electronic en Wires Consulting. Wij berichten later verder onder projecten. Prebeton-Everaerts maakt gebruik van een procesbesturing DornerSteuerung I en van de dispatching DornerDispo I; beide perfect op maat gemaakt naar de wensen van dhr. Everaerts.

Dorner

oktober 2008 - mei 2009

Dorner Electronic in Oostenrijk maakt voor inbedrijfstellingen in het buitenland geregeld gebruik van de diensten van Wires Consulting. Zo hebben we in de genoemde periode meerdere betonmortelcentrales in Duitsland in bedrijf genomen. Het pronkstuk in deze rij is een betoninstallatie (voor stortbeton én prefabbeton) waarin 5 mengers (met 7 loskleppen), 19 wegers een kübelbaan (met 5 stopplaatsen) én een gigantisch bunkervulsysteem (met 14 bunkers) aangestuurd worden. Als u hierover meer wilt weten vragen wij u contact met ons op te nemen.

Bandweger

29 december 2008

Wires Consulting heeft samen met MO Construct een bestaand transportband omgebouwd naar een bandweger. De gebruiker weet nu exact hoeveel grondstof er geproduceerd wordt in welke tijdspanne. Kijk voor details onder projecten.

Heijmans

27 mei 2008

Weer een topprestatie: van offerte tot en met productie... Heijmans, Traco Engineering en Wires Consulting realiseren binnen 13 weken een perfect werkende installatie. De locatie is ook weer een bijzondere: Vliegbasis Gilze-Rijen.

N.V.Mols

26 april 2008

De derde opdracht in samenwerking met Traco Engineering is de betoncentrale van Louis Mols Algemene Aannemingen N.V. Mols produceert vanaf nu zijn eigen beton vanuit Arendonk met een moderne centrale.

Trans-Beton N.V.

28 februari 2008

Na succesvolle ombouw van de centrales van Trans-Beton N.V. te Lokeren en Wingene, 'draait' ook de ingewikkelde installatie in Roeselare met een besturing van Dorner. Mengmeester Steven van de Velde voelt zich al helemaal thuis in de bediening. Zie verder onder projecten.

ZZP

25 november 2007

Hoewel het 'nieuws' niet meer helemaal 'heet van de naald is' willen wij u toch niet onthouden dat mensen van Wires Consulting al ruim 4 jaar lang in te huren zijn als 'inlener'. Deze vorm van samenwerking is nu weer in het nieuws omdat volgens onderzoek gebleken is dat "...Werkgevers zien zzp'ers als 'de smeerolie in het arbeidsproces'. Door gebrek aan voldoende mankracht maken steeds meer bedrijven gebruik van deze zelfstandigen." Ons succesverhaal kunt u lezen onder projecten.

Heijmans

12 september 2007

Kort na de inbedrijfstelling van de betoncentrale van Heijmans die door Traco Engineering en Wires Consulting gebouwd is, produceert nu ook de 'oude' mobiele betoncentrale (Lambert Mob60) onder gebruikmaking van onze procesbesturing. Zie verder onder projecten.

Heijmans

24 augustus 2007

Ook Heijmans produceert nu beton met een mobiele betoncentrale voorzien van onze procesbesturing PDS 320 NT. Wij zijn er best een beetje trots op dat we meehelpen om Nederland mobieler te maken. Zie ook onder projecten.

Smets Algemene Aannemingen BVBA

12 augustus 2007

Weer een procesbesturing van Dorner Electronic in België. Smets BVBA is de trotse bezitter van deze door Wires Consulting in bedrijf gestelde centrale.

Traco Engineering

29 juli 2007

Voordat de eerste centrale in samenwerking met Traco Engineering in bedrijf is gesteld heeft Traco een derde opdracht bij Wires Consulting geplaatst! Binnenkort volgt meer nieuws.

Traco Engineering

15 januari 2007

Na enige tijd van intensief overleg heeft Traco Engineering gekozen voor de kwaliteit van dienstverlening door Wires Consulting. De eerste vruchten van deze samenwerking hebben nu reeds geresulteerd in de levering van 2 procesbesturingen. Over enkele weken kunt u onder projecten meer lezen over de voortgang en het resultaat van deze opdrachten.

Trans-Beton N.V.

7 december 2006

Ook Paul en Marnix Devooght van Trans-Beton N.V. met betoncentrales te Wingene, Lokeren en Roeselare, kiezen voor de professionaliteit van Dorner Electronic / Wires Consulting. De centrales in Lokeren (april 2007) en Wingene (mei 2007) worden voorzien van de procesbesturingen PDS 320 NT.

J. Janssens & Zonen N.V.

15 november 2006

Binnenkort in België: de eerste door Benor en BMC gekeurde procesbesturingen van Dorner Electronic! J. Janssens & Zonen N.V. gaat per 1 januari 2007 direct van start met 2 gecertificeerde betoncentrales. De besturingen worden gekoppeld aan het bestaande dispatchingsysteem van Organi en met het DornerLabor volgens ASP-model voor receptberekening en kwaliteitscontrole.

Betonwarenindustrie Dautzenberg B.V.

11 september 2006

Betonwarenindustrie Dautzenberg B.V. heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Samen met Wires Consulting wordt de dosering van toeslagstoffen gewijzigd. Van volumedosering naar doseren op basis van weging!

Nieuwe hulpstofweger voor Betonmortel Grevelingen

4 augustus 2006

De centrale te Zierikzee is sinds kort uitgerust met een nieuwe hulpstofweger. De nieuwe weger is op de plek van de oude weger gemonteerd. Dankzij de goede voorbereiding door Wires Consulting, het vakmanschap van Wägetechnik-Waagenbau en de goede samenwerking met Martin Nelis van Betonmortel Grevelingen is deze klus in mum van tijd geklaard.

Eerste procesbesturing van Dorner in Benelux

21 juni 2006

Reeds geruime tijd zorgt een Nederlandstalige DornerSteuerung voor de productie van beton. In een mobiele installatie van SBM, de Euromix 2000, wordt door Guy Goossens met plezier gewerkt. Trotse eigenaar is de heer Luc Janssens van L. Janssens te Rumst (B).

Wires Consulting importeur van Dorner Electronic

1 februari 2006

Sinds enige tijd heeft Wires Consulting de vertegenwoordiging van Dorner Electronic voor de Benelux. Meer dan 40 jaar maakt Dorner Electronic producten en software voor de bouwindustrie. Het complete pakket software bestaat uit o.a. procesbesturing, laboratorium en (centrale) planning. De modernste technieken worden toegepast en alle systemen zijn naadloos te koppelen aan andere systemen zoals boekhouding, voertuigvolgsystemen, enzovoort. Wires Consulting is er trots op de samenwerking met Dorner Electronic te zijn aangegaan!

Betonmortel Grevelingen

19 december 2005

Dankzij de expertise van Wires Consulting is een langslepend, onoplosbaar lijkend probleem met één van de wegers eindelijk opgelost!

Karrena - Mebin Amsterdam

29 december 2004

Inmiddels loopt het project Mebin Amsterdam dat door Karrena gebouwd wordt, voorspoedig. Wires Consulting neemt voor Karrena de projectleiding op elektro- en besturingstechnisch gebied voor haar rekening.

Kijlstra B.V.

27 augustus 2004

In goede samenwerking tussen alle betrokken partijen is de modernisering van de betoncentrale van Kijlstra te Drachten binnen de gestelde tijd in een gemoedelijke sfeer naar ieders tevredenheid gerealiseerd. Kijk verder onder projecten naar enkele foto's en lees de commentaren.

Nieuwe activiteit Wires Consulting

16 juni 2004

De reeds jarenlange samenwerking tussen Wägetechnik-Waagenbau GbR en Wim Schoeberichts heeft er toe geleid dat Wires Consulting importeur voor Nederland en België is geworden van de kwalitatief perfecte wegers van Duitse makelij. Vanwege hun verleden (Oost-Duitsland) is men bij Wägetechnik-Waagenbau GbR gewend hard te werken, goede kwaliteit te leveren tegen een lage prijs. Hiervan profiteert u als koper van het product als beste. Wilt u meer weten? Neem contact op met Wim Schoeberichts onder telefoonnummer 045-5452223 of per e-mail wim@wires.nl.

Grote opdracht voor Wires

8 juni 2004

Op 8 juni heeft Kijlstra B.V. een grote opdracht verstrekt aan Wires Consulting voor de modernisering van de betoncentrale te Drachten.

Nieuwe site actief

1 november 2003

Sinds 1 November 2003 is de nieuwe site van Wires Consulting in de lucht. Er zal de komende tijd nog veel uitgebreid en verbeterd worden, dus kom geregeld terug!