Projecten

Middels fotoreportages houden wij u op de hoogte van de vorderingen van verscheidene projecten. U zult dan in de loop van de tijd zien wat Wires Consulting ook van uw project kan maken.

» Awouters Beton n.v. Houthalen
» N.V. D. Stadsbader-Flamand Harelbeke
» Aclagro Recycling Wondelgem
» Italmaster Belgium
» The Scotts Company
» Dorner Electronic
» Bandweger
» Heijmans
» Mols
» Trans-Beton N.V.
» Regiewerk
» Heijmans
» Heijmans
» Smets BVBA
» Lammers Beton B.V.
» Trans-Beton N.V.
» J. Janssens & Zonen N.V.
» Betonwarenindustrie Dautzenberg B.V.
» Betonmortel Grevelingen Zierikzee
» L.Janssens N.V. Rumst (B)
» Betonmortel Grevelingen Zierikzee
» Karrena - Mebin Amsterdam
» De Hoop Terneuzen
» Breskens Beton
» Betonmortelcentrale Gorkum
» Waagenbau
» Kijlstra Beton
» Helderse Betonmortel Centrale
» Kijlstra Beton
» Betoncentrale Neuss

Er zijn klanten die ons gevraagd hebben enige discretie in acht te nemen in de weergave op onze website. Uiteraard geven wij daar gehoor aan; de reden waarom u niet alle details en niet alle projecten aantreft. Als u contact met ons opneemt kunnen wij u wellicht meer vertellen.

Awouters Beton n.v.

Awouters Beton heeft zich gespecialiseerd in het produceren van cilindrische putten. Omdat de productielocatie in Houthalen-Helchteren verlaten moest worden, heeft Luc Awouters een schitterende nieuwe locatie gezocht.

Uiteraard moest er ook een nieuwe betoncentrale komen en liefst een waarmee men tot ver in de toekomst vooruit kan. In Bulgarije stond een goede (grote) betoncentrale te koop met twee 2,25 kuub mengers van BHS. In deze installatie was nagenoeg alles voorzien om prefabbeton te kunnen produceren, enkel de Dorner besturing moest aangepast worden.

Na enige tijd ombouwen waarbij Awouters nagenoeg alles zelf heeft uitgedacht en uitgevoerd, kon in september 2015 de installatie in bedrijf genomen worden. Na enkele proefmengsels werden de eerste putten geproduceerd en waren de mensen van Awouters Beton zeer tevreden.

N.V. D. Stadsbader-Flamand

Slagkracht, flexibiliteit en kwaliteit voor openbare en industriële projecten. Dat is waar Stadsbader garant voor staat en ook eiste van de partners die de betoncentrale bouwden. Traco Engineering, Dorner Electronic en Wires Consulting hebben zich van hun beste kant laten zien.

Na welgeteld 3 proefmengsels die direct voldeden aan de doseernauwkeurigheid én de proeven op het onverharde en verharde beton, werd 24 uur per dag geproduceerd. Deze fase startte op 21 april om 23.00 uur en liep over het Paasweekend door tot en met 30 april. Al deze tijd stond Wires Consulting paraat om in geval van calamiteit direct service te verlenen!

Uiteindelijk loofde zelfs de Vlaamse minister van openbare werken de samenwerking tussen de aannemers (zie artikel uit: De Standaard van 19 augustus 2011).

Aclagro Recycling Wondelgem

Dankzij een tip van Traco Engineering, maakt Aclagro inmiddels gebruik van DornerSteuerung I voor de productie van hun gestabiliseerde producten (stabilisé – mager beton – gestabiliseerde steenslag). De centralisten Kristof en Patrick in overleg hoe het best te werken met de nieuwe sturing. De 19" kast maakt duidelijk wat er in schuilt, het hart van de besturing!

De oude lessenaar is vervangen door een nieuwe schakelkast.

De schakelkast is volledig door Wires Consulting zelf ontworpen (de engineering is uitgevoerd met Eplan en AutoCad) en gebouwd (montage en bedrading heeft laatsgevonden in de eigen werkplaats).

Wilt u ook zien wat Wires Consulting van úw project maakt? Neem dan contactmet ons op.

Italmaster Belgium

Reeds geruime tijd is de afzakweger voor het vullen van open zakken bij Italmaster in bedrijf!

Tot kort geleden werden de zakken nog handmatig gevuld. Ondertussen is men helemaal gewend aan de verbeterde werkomstandigheden en wil men niet meer zonder!

The Scotts Company

In juli benaderde Scotts ons met de vraag voor het maken van een offerte voor een afzakweger. De oude weger was aan vervanging toe!

Met veel plezier voeren wij ook deze werkzaamheden uit. De nieuwe weger blinkt niet alleen meer maar heeft meer mogelijkheden (recepten en registratie), is sneller, nauwkeuriger, schoner en veiliger. Zo helpen wij ook het milieu (om nog groener te worden). Me(s)t genoegen!

Dorner Electronic

Onderstaande foto's geven een overzicht van de mogelijkheden die wij, Dorner Electronic en Wires Consulting, u kunnen bieden.

De gehele installatie is met Siemens geautomatiseerd en bestaat uit 33 stations met 'remote IO'.

Bandweger

Tot aan de ombouw produceerde onze klant grondstof "tot de bunker vol is". Het bestaande transportband is volledig op krachtopnemers gezet mét behoud van de verplaatsbaarheid van het geheel.

Onder gebruikmaking van een 'slimme' weegversterker meten we het totale gewicht dat op het band ligt en door het meten van de bandsnelheid kunnen we uitrekenen hoeveel ton/uur geproduceerd wordt en daarmee ook de totale hoeveelheid; exact! Het display toont gewicht, ton/uur, bandsnelheid en tonnage.

Omdat de klant de weging af en toe wil controleren, hebben we een uit de betonindustrie bekende 'weegcontrole-inrichting' gebruikt om enerzijds een statische weegcontrole (kg) en anderzijds ook een dynamische controle (ton/uur) te kunnen uitvoeren. Hierdoor is geen omslachtig afvoeren van grondstof meer nodig en de hoeveelheid is steeds na te rekenen.

Het hele project is door Wires Consulting uitgedacht, georganiseerd, geleid, uitgevoerd en opgeleverd. De samenwerking tussen de partijen was opperbest hetgeen geresulteerd heeft in een korte doorlooptijd en een goed resultaat.

Heijmans

Een op specificatie gemaakte installatie binnen 3 maanden in productie in de (goud) gele kleur zoals we die inmiddels allemaal kennen.

Boven ons hoofd cirkelen de Apaches rond alsof ze ons in de gaten houden en dreigend eisen dat we de ‘deadline’ moeten halen. Geen probleem!

Mede dankzij de bevlogenheid van Noud van Lierop is het een perfect staaltje vakmanschap waarmee de aan speciale eisen gestelde beton zo snel na opdrachtverstrekking geproduceerd wordt.

Louis Mols Algemene Aannemingen N.V

De mooie nieuwe werkplaats, het grote magazijn en een ruim opslagterrein met vele machines van Mols is nu compleet. De nieuwe betoncentrale is ook productiegereed.

Tijdens het proefdraaien werd er voor eigen gebruik naast de ‘deur’ gestort. Zo was direct het resultaat te zien van de inspanningen.

Mols zal tijdens de officiële opening op 30 mei 2008 hun nieuwe locatie met grote trots tonen.

Trans-Beton Roeselare

Ruimschoots na 'onze' eerste kennismaking, is de centrale te Roeselare omgebouwd en in bedrijf gesteld. Deze installatie is veruit de meest ingewikkelde van Trans-Beton: 2 mengers waarvan 1 doorloopmenger met een capaciteit tot 600 ton per uur!

Met deze mengers worden 'gewone, kleine' charges beton en stabilisee gemaakt met de BHS tegenstroommenger van 1,75 kuub. Met de doorloopmenger worden de grote auto's gevuld in chargebedrijf van 6 kuubs charges én kan via continubedrijf zand gemengd worden op basis van volumedosering: 40 ton binnen 5 minuten! Perfect in snelheid regelbare trilgoten zorgen in 'sandwichdosering' voor bijna homogene dosering vóórdat het zand in de menger komt.

In de bedieningsruimte voelt centralist Steven van de Velde zich heer en meester!

Regiewerk

Sinds december 2005 levert Wires Consulting een bijdrage aan een smakelijk 'biertje?'. Als flexibel inzetbare inleenkracht zijn wij bij Heineken in 's Hertogenbosch geregeld aanwezig voor het aanpassen van de schema's van Licht- / Krachtverdelers, Besturingskasten en Processchema's voor voornamelijk procesautomatisering. Proost!

Ook geruime tijd reeds zorgen wij voor orde en netheid. Voor Papierfabriek van Houtum in Swalmen zorgen we parttime voor het wijzigen en uitbreiden van de elektrische schema's van de productiemachines voor hand- en toiletpapier en poetsrollen van Satino. Hier betreft het werk met name machineautomatisering. Mooi!

Voor Heijmans worden wij bij 'grote drukte' en 'haastklussen' ingezet voor bedrading van schakelkasten, aanpassen van bekabeling en het testen en inbedrijfstellen van allerlei machines en installaties die met bouw en wegenbouw te maken hebben. Goede reis!

Voor NedCar, onze enige autofabriek van het land, in Born hebben wij gedurende vele nachtelijke uren een zogenaamde 'As-Built Check' uitgevoerd. De documentatie is sindsdien helemaal up-to-date. Bon Voyage!

Heijmans

De toezegging van Heijmans bij aanschaf van de eerste DornerSteuerung om ook de bestaande centrale(s) van eenzelfde procesbesturing te voorzien, werd snel nagekomen. De mobiele centrale van het type Lambert Mob60 is in september 2007 reeds in bedrijf gesteld!

Voor de opstart van het prestigieuze project "Ombouw Randweg A2 Eindhoven" werd in september reeds de eerste onder certificaat geproduceerde beton benodigd. Er werd een beroep op de flexibiliteit en capaciteit(en) van Wires Consulting gedaan om op zeer korte termijn te leveren. Mede dankzij de inzet van Dorner Electronic hebben we laten zien dat we een goede en betrouwbare partner zijn.

Inmiddels is Noud van Lierop een ervaren mengmeester en heeft hij de beschikking over 3 splinternieuwe truckmixers met een inhoud van 15 kubieke meter elk.

Nu het werk op de A73 (zie vorige project Heijmans elders op deze pagina) is afgerond, staan beide centrales gebroederlijk naast elkaar midden op knooppunt de Hogt.

Heijmans

Inbedrijfgesteld en inmiddels geruime tijd in productie staat de nieuwe betoncentrale van Heijmans te schitteren in de zon.

Nu in Belfeld voor aanleg van de A73-Zuid,

later dit jaar in de buurt van Eindhoven om de A2 sneller en veiliger te maken

en daarna... ergens anders in Europa of de rest van de wereld.

De door Traco ontworpen en gebouwde centrale met een menger van 4m3 produceert met gemak 160 m3/uur dankzij de optimale instellingen in DornerSteuerung PDS 320 NT die mede tot stand zijn gekomen door de inzet van Jos Janssens en Henk Kuijpers van Heijmans.

Dorner Electronic en Wires Consulting danken Jeroen de Vrieze voor het in onze procesbesturing gestelde vertrouwen en wensen Heijmans nog vele kilometers betonverharding toe.

Smets BVBA

Na aanvankelijk enige stagnatie in de opbouw van de installatie is de eerste betoncentrale van Algemene Aannemingen Smets in bedrijf gegaan. De centrale is voor het grootste gedeelte op basis van het ontwerp van Traco Engineering door Paul Smets en zijn mensen zelf geproduceerd, opgebouwd en vervolmaakt.

De hulpstofweger is door Wires Consulting geleverd en is het hoogste punt in de centrale. Samen met de besturing van Dorner Electronic zijn er geen momenten van stagnatie in de productie door trillingen.

Vanaf 1 augustus heeft Wires Consulting de inbedrijfstelling uitgevoerd en inmiddels is Wim Smets een volleerd bediener. Binnenkort kunt u terecht op Zandbergen 4 te Dessel voor uw beton, gestabiliseerd zand en betontechnologische adviezen.

Enkele dagen later werd de eerste truckmixer gevuld met beton voor toepassing op het eigen terrein van de betoncentrale.

Paul Smets zelf aan de bediening van de truckmixer, zijn mensen het zware werk overlatend. Klagen hoeven zij niet, vanaf augustus 2007 beschikken zij over een moderne betoninstallatie met vele mogelijkheden.

Lammers Beton Weert

Productkwaliteit is de belangrijkste prioriteit van Lammers Beton.

Om het productieproces nauwkeurig in de hand te kunnen houden, flexibel te kunnen produceren en de productiemensen van de modernste gereedschappen te voorzien heeft Lammers Beton een hulpstofweger van Wires Consulting gemonteerd.

De nieuwe weger.

Door de implementatie van de weger was aanpassing en uitbreiding nodig van de elektrische installatie en de software. Ivo Rutten van BIT van de Meerakker heeft dit werk vakkundig en snel uitgevoerd.

Trans-Beton N.V.

Het is al weer enige tijd geleden dat er door meerdere partijen achter de schermen gewerkt werd aan de ombouw van de betoncentrale te Lokeren voor de implementatie van de procesbesturing. Inmiddels is dit het geval voor de centrale te Wingene en kunnen we tevreden terug kijken op een geslaagde ombouw en inbedrijfstelling van Lokeren.

Begonnen op dinsdag met de opbouw van de PC, het aansluiten en testen van de verbindingen, werd op de woensdag in recordtempo het IO getest. Immers op donderdag stond er vanaf 's ochtends 4.30 uur een slordige 800 kubieke meter beton op het programma.

Op het drukste tijdstip produceerden de mensen van Trans-Beton met een 3 kuubs menger al meer dan 130 kubieke meter per uur. Van enige optimalisatie van de instellingen was toen nog geen sprake geweest!

Inmiddels hebben de mensen van Trans-Beton hun opleiding gehad en wordt de besturing op enkele kleine punten geoptimaliseerd.

J. Janssens & Zonen N.V.

Janssens & Zonen in St. Lenaarts is de grootste producent van betonmortel in de omgeving van Antwerpen.

In september heeft dhr. Jos Janssens opdracht verstrekt aan Wires Consulting voor het leveren van 2, gecertificeerde, procesbesturingen. Inmiddels zijn deze beide besturingen geleverd en zonder problemen in bedrijf gesteld.

De oude besturingen.

Direct tijdens de inbedrijfstelling van de eerste besturing bleek dat de gebruikers enthousiast waren over hun 'nieuwe gereedschap' waarmee zij voortaan de productie maken.

Dirk, Geert en Yves enthousiast en leergierig aan het werk.

De tweede productiedag was meteen al een 'uitdaging' voor mens en machine: er diende 1000 kubieke meter beton te worden geproduceerd. Aan het eind van de dag ontlokte het resultaat één der mengmeester de uitspraak 'Het is een bangelijk systeem' hetgeen betekent dat hiermee een 'uitmuntend, ongelooflijk goed systeem' bedoeld wordt!

Een beeld tijdens de voorijking.

Over enkele weken zullen de installaties door Kalibra, Benor en BMC gekeurd worden. Over deze vorderingen leest u later meer.

Betonwarenindustrie Dautzenberg B.V.

Reeds vele jaren levert Betonwarenindustrie Dautzenberg betonproducten van goede kwaliteit. Voor Eugene Lanckohr is dit niet voldoende: "Wij streven naar nog hogere én constantere kwaliteit. Door dosering op basis van gewicht kunnen we dit bereiken, temeer omdat we sinds kort de waterdosering in de menger geoptimaliseerd hebben."

Wires Consulting gaat dhr. Lanckohr begeleiden met het ombouwen van de wegers en de ijking ervan. De verzamelbanden voor zand en grind worden daarvoor aangepast.

De bestaande banden worden deels omgebouwd, verstijfd en gerenoveerd. Zo worden deze op krachtopnemers opgelegd, zodanig dat doorbuiging, beweging, krimp en uitzetting geen invloed hebben op de weging.

Omdat dosering in de bestaande situatie op basis van tijd geschiedt, dient ook de procesbesturing te worden aangepast.Hiervoor is B-tec de aangewezen partner. B-tec heeft enkele jaren geleden de automatisering van de hele installatie uitgevoerd met Siemens S7 en zal de gewenste wijzigingen ook nu uitvoeren.

Uiteindelijk zullen de wegers geijkt worden.

Betonmortel Grevelingen Zierikzee

Aangezien zowat de gehele hulpstofinstallatie aan renovatie toe was, heeft Cor Both van Betonmortel Grevelingen B.V., Wires Consulting opdracht verleend voor het aanpassen en moderniseren hiervan. Een nieuwe hulpstofweger, uitbreiding van het aantal doseermogelijkheden en nieuwe doseerpompen waren nodig om aan de eisen van de gebruikers te voldoen.

De oude weger en pompen.

Hierdoor was aanpassing en uitbreiding nodig van de elektrische schema's, de schakelkast en de bekabeling.

De nieuwe weger en pompen.

De ombouw is samen met Martin Nelis van Betonmortel Grevelingen B.V. uitgevoerd. Dit is de werkmethode die door Wires Consulting toegejuicht wordt: samenwerking met de opdrachtgever in openheid en gelijkheid met als voordelen meedenken en meebeslissen! De nieuwe situatie is dan ook meteen een bekende!

Martin Nelis en Wim Schoeberichts

Het voorblad van de handleiding met de kerngegevens van de nieuwe hulpstofweger.

Een schematisch overzicht van de nieuwe hulpstofweger.

L. Janssens N.V. Rumst (B)

Een rendabele uitbreiding van de activiteiten voor L. Janssens te Rumst is het zelf produceren van de benodigde cementgebonden materialen zoals: gestabiliseerd zand, mager beton en steenslag. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het in voldoende mate voorhanden zijnde recyclingmateriaal.

De productie wordt gemaakt door de Euromix 2000; een product van SBM Wageneder. De bediening van de installatie wordt verzorgd door een PDS 320 NT besturing van Dorner Electronic: de eerste Nederlandstalige uitvoering! Op onderstaande foto ziet u een opname tijdens de inbedrijfstellingsfase.

Middels onderstaande foto's willen wij u een indruk geven tot welke mooie oplossingen onze (SBM Wageneder, Dorner Electronic en Wires Consulting) gezamelijke aanpak kan leiden.

Betonmortel Grevelingen Zierikzee

Sinds de nieuwbouw van de centrale kampte Betonmortel Grevelingen B.V. in Zierikzee met cementverlies.

Vele onderzoeken, tests en probeersels door de leveranciers van de betreffende installaties, ijkbevoegde instanties en de eigen technische dienst later, werd ten einde raad Wires Consulting gevraagd om de problematiek te bekijken.

Na bestudering van de reeds gemaakte rapporten en een tweetal bezoeken werd de oorzaak gevonden. Eindelijk na 6 jaren van onnodig hoge productiekosten werd het probleem opgelost! Nu wordt er volgens de normen geproduceerd en wordt geld terugverdiend.

De vermaledijde cementweger:

Karrena - Mebin Amsterdam

In Amsterdam wordt door Karrena al geruime tijd aan de installatie voor Mebin gebouwd. Op de eerste foto een indruk van enige tijd geleden.

Momenteel wordt er hard gewerkt om de schakelkast tijdig gereed te krijgen voor transport en inhijsen in de installatie. Dat dit zal slagen staat bij voorbaat vast door inschakeling van de juiste partijen zoals Okay en Timmers. Wires Consulting zorgt voor de juiste communicatie en samenwerking tussen beide partijen.

De Hoop Terneuzen

Ook de Hoop in Terneuzen onderkent het vakmanschap van de mensen van Wires Consulting, gekoppeld aan een 'nette' prijs zonder 'verrassingen'.

Breskens Beton

Op een zonnige woensdag werden in recordtijd de wegers van de betoncentrale te Breskens geijkt. Goed en toch snel zodat er ook nog tijd was om 'productie te maken'.

Betonmortelcentrale Gorkum

Voor BC Gorkum heeft Wires Consulting de begeleiding van de ijking van de wegers door Kalibra uitgevoerd. Door enkele instellingen aan te passen kon men zeggen dat de "dynamische ijking een fluitje van een cent was". Verder heeft de adviseur van Wires Consulting uitleg gegeven voor beter gebruik van het automatiseringsysteem.

Waagenbau

Sinds kort is Wires Consulting importeur voor Nederland en België van de producten van Wägetechnik-Waagenbau GbR. Wägetechnik-Waagenbau GbR is leverancier van alle soorten wegers voor: de betonindustrie, medische en laboratorium omgeving, voertuigwegers, (mobiele) afzakinstallaties, inname- en uitgiftewegers met besturing en zelfs het wegend maken van mengers. Ook speciale uitvoeringen zoals rollenbaanwegers voor pluimvee en siloweging met niveaubepaling behoort tot de mogelijkheden.

Kijlstra Beton

Kijlstra B.V. moderniseert haar betonmortelcentrale. Dankzij het inschakelen van Wires Consulting kan dit project uitgevoerd worden: binnen het budget! Het startschot voor het project heeft op 8 juni jl. geklonken. Middels deze website houden we u op de hoogte van de voortgang en het resultaat. Tot aan het begin van de bouwvakantie worden alle voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Vanaf 26 juli 2004 wordt de betoncentrale aangepast en op 16 augustus as. zal er weer geproduceerd kunnen worden onder gebruikmaking van de nieuwste technieken.

Op dit moment wordt er hard gewerkt. Bijgaande foto's geven een impressie van de werkzaamheden voor de engineering en tekenwerk en de bouw van de schakelkast(en). Ook de nieuwe hulpstofweger krijgt al vorm. Vanaf 26 juli as. Worden de verschillende componenten samengebouwd. Wij houden u op de hoogte!

De bedieningsruimte na ingrijpende demontage van de oude bedieningslessenaar.

De oude schakelkast is losgekoppeld en staat gereed voor verwijdering uit de installatie.

De 'bos' kabels van schakelkast naar bedieningslessenaar (oude situatie) zijn overbodig en 'verdwijnen'.

Een deel van de nieuwe schakelkast wordt in gereedheid gebracht om in de centrale te worden gehesen.

De nieuwe hulpstofweger is geleverd en staat in schril contrast met de oude schakelkast die op de achtergrond nog te zien is.

Het verschil: de oude schakelkast op 26 juli 2004 bezig aan zijn laatste uren en de nieuwe schakelkast (nog) nét (niet) in bedrijf op 11 augustus. Inmiddels 'draait' de betoncentrale van Kijlstra te Drachten weer op volle toeren. Met name de hulpstofdosering is een gigantische verbetering; razendsnel zowel met doseren (en nog nauwkeurig ook) alsook met stilstand en lossen. "Door een slimme zet zijn we ook gelijk verlost van het lossen van de hulpstof naar de waterweger hetgeen altijd veel tijd kostte" aldus de heer Sikkema van Kijlstra Beton.

Helderse Betonmortel Centrale

Als één van de eerste betoncentrales heeft de Helderse Betonmortel Centrale gebruik gemaakt van de mogelijkheden om de kalibratie van de wegers uit te laten voeren door Reek Weegtechniek. Wires Consulting heeft hierbij de assistentie verleend. Volgens de heer J. van der Wal van de Helderse Betonmortel Centrale is alles naar wens verlopen: "De werkzaamheden zijn snel, flexibel, goedkoop en goed uitgevoerd!"

Kijlstra Beton

Nadat de productie enige tijd niet meer zo vlot verliep als tevoren, heeft de adviseur van Wires Consulting enkele instellingen gewijzigd en de gebruikers tips gegeven waar men op moet letten en hoe hierop te handelen. Hierdoor zijn doseerafwijkingen gereduceerd, verloopt het proces, nog sneller dan voorheen, weer ononderbroken door en is de kalibratie van de wegers snel en probleemloos verlopen.

Dit is een voorbeeld van wat Wires Consulting ook voor u kan betekenen.

Betoncentrale Neuss

Hieronder ziet u foto's van ons project rond betoncentrale Neuss. Naarmate het project vordert, zullen er meer foto's online komen te staan.